Saturday, February 27, 2016

Tele-Bantuan Untuk Insurans Kereta Terbaik

Kereta Rosak dalam perjalanan?


Tak perlu risau jika kereta anda mengalami kerosakan ketika dalam perjalanan lagi. Takaful Malaysia memperkenalkan Program Tele-Bantuan untuk peserta Takaful Motor.

Tele-Bantuan ini diberikan secara percuma.

Antara kelebihan pelan ini adalah :

  • Coverage 24 Jam.
  • Pembaikan kecil di tepi jalan 24 jam.
  • Towing percuma ke bengkel panel Takaful Malaysia berhampiran.
  • Kos pembaikan dan towing percuma sehingga RM300 setahun.
  • Bantuan towing kemalangan ke bengkel panel Takaful Malaysia berhampiran.

Selain itu, jika anda tiada membuat sebarang claim, anda tetap layak mendapat REFUND 15% dari jumlah caruman asas insurans.


Insurans Kereta Termurah dan terbaik Takaful Malaysia. Refund 15%!
Tele-Bantuan Insurans Kereta Takaful Malaysia


Saturday, July 11, 2015

Kemalangan Jalanraya di Malaysia

Seringkali ketika musim perayaan seperti Hari Raya Aidifitri dan Tahun Baru Cina, kadar kemalangan di Malaysia juga akan turut meningkat. Dan statistik kemalangan di Malaysia tidak pernah turun. Walaupun pihak berkuasa telah mencuba melakukan beberapa usaha seperti Ops Sikap, namun kadar kemalangan tidak berkurangan seperti yang diharapkan.

Dari statistik kadar kemalangan di Malaysia semakin meningkat.
Statistik Kadar Kemalangan di Malaysia. 

Kemalangan Maut Pergi dan Balik dari tempat kerja.

Kemalangan jalanraya juga kerap berlaku setiap hari. Cuba anda tonton berita, sudah pasti setiap hari anda akan disajikan dengan berita-berita kemalangan jalanraya. Kebanyakkannya adalah mereka yang pergi dan balik dari kerja untuk mencari rezeki untuk keluarga. Malangnya, setelah habis bekerja mereka ni tidak sempat untuk bertemu keluarga masing-masing akibat terlibat dengan kemalangan maut.

Kemalangan maut di Malaysia berlaku hampir setiap hari.
Kemalangan maut di Malaysia berlaku hampir setiap hari.
Kebanyakkan pula adalah mereka yang keluar mencari rezeki untuk keluarga tersayang. Keluar di awal pagi tetapi belum tentu dapat balik untuk meneruskan menyara keluarga. Sekiranya berlaku kemalangan kepada pencari rezeki tersebut, maka dari manakah keluarga yang ditinggalkan mendapat wang untuk meneruskan hidup?

Adakah hanya berharap dengan bantuan adik beradai atau saudara mara? Sampai bila mereka akan mampu menjaga keluarga anda? Ataupun merayu di rancangan Bersamamu  TV3? Memohon bantuan di media sosial seperti Facebook?


Pelan Takaful Mampu Milik dari RM60 Setahun.


 Atau anda hanya perlu asingkan sedikit dari gaji anda untuk mendapatkan Pelan Takaful Personal Accident dari Takaful Malaysia.Untuk coverage Kematian dan Hilang Upaya Kekal akibat kemalngan sebanyak RM50,000 hanya dari RM60 sahaja setahun!! Adakah anda mempunyai alasan tiada RM60 selama setahun bekerja? Bagaimana jika anda tidak membuat sebarang tuntutan anda masih boleh mendapat refund 15%?? Jom apply dengan mengisi Form MyPACare.

Di bawah adalah jadual nilai perlindungan yang boleh dipilih. Anda boleh pilih mengikut keperluan Keluarga Tersayang.


Di bawah adalah contoh Quotation untuk pelan RM300,000. Dengan caruman tahunan yang serendah RM428.70 termasuk GST.


Jadi, dengan hanya tak mengambil banyak dari gaji tahunan anda, anda telah sediakan pelan simpanan kecemasan sebanyak RM300,000 untuk keluarga anda. Permohonan boleh diluluskan secara segera tanpa perlu pemeriksaan kesihatan dan sebagainya.


Kenapa perlu fikir dan kaji sekiranya anda melakukan yang terbaik untuk keluarga anda? Jom apply sekarang dengan mengisi Form MyPACare.







Friday, December 19, 2014

Bonus Insurans Kereta

Dapat balik rebate bayaran Insurans kereta

Ramai yang selama ni bayar insurans kereta, tapi bila tiada claim, tak dapat apa-apa pun? Betul tak?

Cuma bagi mereka yang beruntung sahaja bertemu dengan insurans kereta Syarikat Takaful Malaysia Berhad. Di mana sekirnya anda tiada sebarang claim, anda dapat balik cash back Non Claim Bonus sebanyak 15% dari jumlah caruman asas insurans kereta anda. Macam ni baru dikatakan pilihan bijak :)

Anda tiada claim untuk kereta? Kami berikan balik 15% pada anda
Dapatkan Cash Back 15% jika anda tiada claim dalam 1 tahun

Betul Ke?

Mungkin ramai bertanya, betul ke ada macam ni? saya dah 10 tahun bayar semua hangus. 1 sen pun tak dapat balik.

Di bawah adalah contoh pelanggan yang telah mendapat balik cek kerana beliau menjaga kereta baik2. Tiada claim. Takaful Malaysia bagi cek terus ke rumah anda. Macam ni baru la berbaloi baloi :)


Pelanggan yang dapat balik 15% cash back insurans kereta dari Takaful Malaysia
Untungnya jaga kereta baik-baik, tiada claim Takaful Malaysia bagi balik 15%


Jom Apply sekarang untuk mengelakkan anda rugi membayar insurans kereta yang hangus.
Hubungi saya di reduanhanif@gmail.com atau isi form di SINI.


Tuesday, July 10, 2012

Insurans kereta murah dan terbaik. NCD 55% + NCB 15% = 70% jika tiada claim.

MOTOR TAKAFUL


Insurans dan road tax kereta anda hampir tamat? Masih mencari insurans kereta terbaik? Selama ini adakah anda membuat bayaran kepada syarikat insurans kereta tetapi anda tidak pernah claim sekalipun? Adakah insurans kereta anda hangus? 

Sekiranya anda membayar insurans kereta tetapi bila tiada claim, semua bayaran insurans kereta anda itu hangus, maka anda telah rugi banyak.

Dengan pelan Motor Takaful dari Takaful Malaysia, anda tak perlu risau lagi kerana insurans kereta anda tidak hangus 100% jika tiada claim. Malah anda akan dapat balik rebate 15% dari takaful Malaysia.
Macam ni baru berbaloi dan jimat.

Lindungi kereta anda dengan insuran kereta murah. Dapatkan refund 15% jika tiada claim.
Lindungi kereta anda dengan insuran kereta murah. Dapatkan refund 15% jika tiada claim.


For more extensive coverage, you might want to consider our COMPREHENSIVE type of cover. Not only you will get everything that we offer in the THIRD PARTY type of cover, you will also get indemnity for the loss or damage to your vehicle or its spare parts arising out of the following events :
  • accidental collision or overturning.
  • collision or overturning caused by mechanical breakdown.
  • collision or overturning caused by wear and tear.
  • impact damage caused by falling objects provided not resulted from convulsion of nature.
  • fire explosion or lightning.
  • burglary, housebreaking or theft.
  • malicious act.
  • while in transit.
You can also apply for additional coverage which include :
  • windscreen
  • accessories
  • additional authorized driver
  • MPA (Motorist Personal Accident)
A step to heighten the efficiency of service to our participants, the Tele Bantuan programme provides FREE TOWING SERVICE from the point of accident to the nearest Takaful Malaysia panel workshop, 24 hours daily, anywhere in Malaysia.

Also, if there are no claim occure, you are entitle to get 15% cash back rebate from Takaful Malaysia.
2013 refund kepada pencarum RM30 juta. 5 tahun RM137 juta. Anda masih memilih yang lain? Rugi, rugi.
2013 NCB diberikan RM30 juta. 5 tahun berjumlah RM137 juta. Anda terlepas peluang?

Contoh pelanggan yang telah mendapatkan balik 15% dari caruman asas yang dibayar kerana tidak membuat sebarang tuntutan.
vvv

Dapatkan rebate 15% lagi jika anda tidak claim. 55% + 15% = 70% diskaun insuran kereta anda.
Bayar insuran kereta dapat rebate 15% lagi. Macam ni baru berbaloi baloi.


Di bawah adalah contoh pelanggan yang telah mendapatkan balik 15% dari caruman asas yang dibayar kerana tidak membuat sebarang tuntutan.





For Application, please fill in below form.

Monday, June 18, 2012

TAKAFUL MALAYSIA myPA CARE. Coverage RM50K, Hanya 16 Sen sehari. Murah!


TAKAFUL MALAYSIA  myPA CARE

Memperkenalkan pelan Takaful Kemalangan Diri komprehensif yang membolehkan anda mendapatkan kemudahan perlindungan diri lengkap dan ditambah Rebat Tanpa Tuntutan 15%* hanya dari RM0.16 sehari.

  1. Nikmati Perlindungan + Rebate Tanpa Tuntutan 15% atau pulangan tunai.
  2. Perlindungan komprehensif pada caruman berpatutan dengan perlindungan 24 jam di seluruh dunia.
  3. Perlindungan tambahan seperti Kecederaan akibat diragut, Yuran Ambulan, Bayaran Penghantaran pulang dan pembelian peralatan ortopedik.
  4. Proses permohongan ringkas tanpa pemeriksaan perubatan.
  5. Perlindungan Kemalangan Diri menyeluruh termasuk untuk perlindungan dari tunjuk perasaan, serangan awam dan juga rampasan.


*Rebat dibayar jika tiada tuntutan di dalam tempoh perlindungan dan bergantung kepada prestasi syarikat.




Spesifikasi Pengelasan Pekerjaan:

Kelas 1 - Pekerjaan pentadibiranprofesional, pengurusan, perkeranian, dan pekerjaan bukan manual.
Kelas 2 - Pekerjaan bersifat penyeliaan tetapim tidak terlibat dalam kerja buruh kasar.


  • Kematian akibat kemalangan dan/ hilang upaya kekal
    Sekiranya berlaku kematian/hilang upaya kekal akibat kemalangan, jumlah perlindungan akan dibayar.
  • Perbelanjaan Penghantaran pulang
    Sekiranya berlaku kematian akibat kemalangan di luar Malaysia, bayaran maksimum RM 3,000 untuk perbelanjaan penghantaran pulang ke Malaysia akan diberi.
  • Perbelanjaan kebumi
    Jika berlaku kematian akibat kemalangan, belanja kebumi sehingga RM3,000 akan dibayar kepada waris terdekat.
  • Manfaat mingguan untuk hilang upaya menyeluruh sementaraSekiranya hilang upaya menyeluruh sementara menyebabkan anda tidak mampu untuk melakukan pekerjaan atau perniagaan seperti biasa, manfaat mingguan akan dibayar selama maksimum 26 minggu.
  • Pebelanjaan Perubatan
    Sekiranya terdapat perbelanjaan perubatan, pembedahan, hospital, rumah jagaan atau fisioterapi yang berkaitan kecederaan tubuh badan, perbelanjaan tersebut akan dibayar mengikut bil sehingga maksimum mengikut pelan yang diambil.
  • Pendapatan harian hospital
    Sekiranya anda dimasukkan kemana-mana wad hospital kerajaan atau swasta, pendapatan harian hospital akan dibayar sehingga maksimum 30 hari daripada tarikh kemalangan tersebut.
  • Bayaran ambulan
    Bayaran balik untuk kos ambulan yang ditanggung akibat dari kemalangan, maks sehingga RM200 dari setiap kemalangan.
  • Kecederaan akibat diragut
    Manfaat dalam bentuk wang tunai akan dibayar sekiranya berlaku kecederaan akibat diragut sehingga jumlah maksima sebagimana dalam pelan yang diambil. (disahkan dengan laporan polis).
  • Pembelian alat ortopedik
    Sekiranya perlu membeli sebarang alat ortopedik akibat kemalangan, bayaran balik sehingga jumlah maksimum pelan yang diambil.




Berminat boleh hubungi saya di reduanhanif@gmail.com. Atau isi je form mudah di bawah.


Thursday, May 17, 2012

Cabutan Rezeki Kedua. Beli rumah dapat hadiah.



Nurse wins a Kia Forte after signing up for Takaful’s home insurance campaign


PLEASANT SURPRISE:Nurse wins a Kia Forte after signing up for Takaful’s home insurance campaign

takaful
Wan Noor Iznieda Wan Zakaria is all smiles after receiving the keys to her grand prize of Naza Kia Forte 1.6L. Pic by Rosela Ismail

KLINIK Kesihatan Hiliran, Kuala Terengganu  nurse, Wan Noor Iznieda Wan Zakaria, 30,  was unaware of the grand prize reward for Takaful Malaysia insurance buyers five months ago.
On  April 18, she won a Naza Kia Forte 1.6L for the 8th Takaful Malaysia Housing Loan Division, Treasury of Malaysia (BPP)  campaign.

The campaign was held for eight months from  February last year for government employees.

She joined another 28 winners who received prizes such as iPad 2, iPhone 4S, Blackberry Bold 9790, and RM3,000 travel vouchers at a prize giving ceremony at Hotel Equatorial here.

"It was a suggestion from my housing developer to choose Takaful Malaysia as a panel insurer," she said.

Noor Iznieda  bought a single-storey home in Kemaman when she was pregnant with Muhammad Hadif Amsyar Mohd Hafizuddin, now five months-old.

"It was convenient dealing with Takaful Malaysia," she said.

SMK Jalan Damai, Bukit Mertajam  teacher, Chan Mei Hui, 39, who bagged a travel voucher was happy with the coverage offered by Takaful Malaysia for her condominium in Seberang Perai, Pulau Pinang.

Syarikat Takaful Malaysia group managing director Datuk Mohammad  Hassan Kamil is targeting 7,000 customers under the BPP campaign after attracting 5,300 last year.

"The car reward, which was introduced in the 8th BPP campaign  will be ongoing for following campaigns," he said.

Syarikat Takaful Malaysia assistant general manager Noraini Mohd Yusof said  home   buyers will be covered under  Mortgage Reducing Term Takaful (MRTT) after their loan applications are  approved and the Long Term Houseowner's Takaful (LTHT) once  construction of the house is completed.

In the event of death or permanent damage, MRTT will help to clear the loan, provide  RM2,500 for assisted haj (Muslims) or bereavement benefit (non-Muslims) in addition to  the RM1,000 for funeral expenses.

Buyers will get 15 per cent rebate from the  contribution in the event of non-claim under LTHT  after the loan has expired


Read more: Takaful rewards its customers - Central - New Straits Times http://www.nst.com.my/streets/central/takaful-rewards-its-customers-1.75684#ixzz1v8o5es2K